Un succes a fotbalistilor din Lipoveni

Echipa de fotbal a comunei Lipoveni din raionul Cimişlia a repurtat un nou succes: după ce, anterior, a cucerit titlul de campioană cu mult înainte de încheierea actualei ediţii a acestor competiții, duminica trecută ea a intrat în posesia Cupei.

În finală au ajuns cei mai puternici

Lupta pentru Cupa raionului Cimişlia la fotbal a demarat încă astă vară, în luna iulie, când la start s-au prezentat 10 formaţii din diferite localităţi.

Desfăşurate în paralel cu ediţia 2015 a campionatului raional, meciurile contând pentru Cupă au trezit interesul suporterilor şi, graţie faptului că, în conformitate cu regulamentul, aveau dreptul că continue lupta pentru onorificul trofeu pus în joc reprezentativele care evoluau cel mai bine atât pe teren propriu, cât şi în meciurile de răspuns din deplasare.

Pe parcursul întrecerilor s-au înregistrat o serie de surprize. Astfel, experimentata echipă de la Sagaidac, după ce şi-a învins, acasă, relativ uşor, adversarii de la Ivanovca Nouă, a cedat, cu un scor şi mai mare, în ospeţie.

Până la urmă, însă, în finală s-au calificat două reprezentative, cele mai puternice în acest moment – cea din comuna Lipoveni şi cea din satul vecin Gura Galbenei.

O partidă pe timp de ploaie

Organizatorii competiţiilor au fixat întâlnirea decisivă pentru data de 11 octombrie curent, sperând să fie o zi frumoasă, cu mult soare şi tribune pline la stadionul orăşenesc din Cimişlia.

Dar natura a dat peste cap toate aşteptările, duminica precedentă fiind o ploaie ciobănească de dimineaţă până seara. Însă, întrucât regulamentul prevede că meciul se desfăşoară pe orice timp, dacă terenul nu este transformat în lac sau nu înoți în zăpadă, arbitrul central Dumitru Ciorbadji din oraşul Basarabeasca, ajutat la tuşe de Vasile Bejan şi Dumitru Crăciunel (ambii de la Cimişlia), a invitat echipele pe teren, chiar dacă ploua cu găleata.

În pofida condiţiilor meteorologice nefavorabile, fotbaliştii de la Lipoveni şi de la Gura Galbenei au demonstrat că pot înfrunta cu destoinicie orice greutăţi, prestând un joc bun şi bucurând puţinii suporteri prezenţi la meci.

Mai bine pregătiţi de finală s-au dovedit a fi lipovinenii, care au avut viteză mai mare, au creat combinaţii interesante, una dintre ele soldându-se cu golul victoriei, 1:0 pentru formaţia din comuna Lipoveni, care, astfel, a cucerit Cupa raionului Cimişlia la fotbal, ediţia 2015.

Cei mai buni dintre cei buni

Iată componenţa echipei învingătoare: Marin Oboroceanu, Dumitru Medoni, Mihail Bernic, Ion Olărescu, Gheorghe Capmare, Gheorghe Bortă, Dumitru Petrache, Daniel Bordeianu, Serghei Iurcu, Dorin Petrache, Alexandru Petrache, Dumitru Vidraşcu, Victor Ţurcanu şi Andrei Petrache.

Victor Stână, preşedintele Asociaţiei de fotbal din raionul Cimişlia, şi Rodion Nechit, specialist principal în cadrul Secţiei cultură, tineret şi sport a Consiliului Raional Cimişlia, au înmânat Cupa şi alte distincţii învingătorilor şi deţinătorilor locului doi.

De asemenea, au fost evidenţiaţi cei mai buni dintre cei buni jucători pe compartimente. Astfel, titlul de cel mai bun portar i-a fost acordat lui Marin Oboroceanu de la Lipoveni.

Cel mai bun fundaș a fost desemnat Nicolae Târsina de la Gura Galbenei.

Coechipierul acestuia, Victor Stână jr., a devenit cel mai bun mijlocaş.

Iar cel mai bun atacant s-a dovedit a fi lipovineanul Dorin Petrache.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *