Cupa raionului Cimişlia, câştigată de echipa de la Gura Galbenei

Deţinătoarea din acest an a Cupei raionului Cimişlia a devenit formaţia satului Gura Galbenei, care a surclasat, în meciul decisiv, reprezentativa localităţii Carabetovca din raionul vecin Basarabeasca cu scorul de 5:1.

Meciul propriu-zis a fost condus de o brigadă compusă din trei arbitri: centralul Vasile Macovei din oraşul Cimişlia a fost ajutat la tuşă de Dumitru Crăciunel, tot din centrul raional, şi de Sergiu Rusu din comuna Lipoveni.

Susţinuţi de o armată mare de suporteri veniţi special la stadion, fotbaliştii de la Carabetovca s-au avântat în atac de la bun început, dar anume ei au fost acei care au încasat un gol în propria poartă. S-a întâmplat aceasta la numai câteva minute de la startul întâlnirii.

Şi totuşi carabetovcenii au continuat să meargă înainte şi destul de repede şi-au ridicat susţinătorii în picioare, aceştia bucurându-se de reuşita favoriţilor lor. Astfel, scorul a devenit egal –1:1. Toţi cei prezenţi se aşteptau la o luptă încordată în continuare. Dar situaţia pe teren s-a schimbat brusc, mai ales după ce gălbinenii au reluat conducerea, marcând al doilea gol.

Superioritatea a fost totală

Descurajaţi de acest insucces, fotbaliştii din raionul Basarabeasca au prins a acuza arbitrii de faptul că ei, chipurile, fac jocul adversarilor. Păcat, căci Vasile Macovei şi partenerii săi s-au străduit să se ţină de buchea legii fotbalistice, fără a acorda prioritate vreunei echipe.

Într-o atmosferă de demoralizare completă a formaţiei de la Carabetovca, cei de la Gura Galbenei au demonstrat o mare poftă de joc. Având pe teren superioritatea totală, ei au reuşit să mai înscrie de trei ori. Scorul final a fost de 5:1 în folosul reprezentanţilor raionului Cimişlia.

Medalii şi pentru primari

Preşedintele raionului Cimişlia, Maxim Colţa, a înmânat învingătorilor Cupa, medaliile de aur şi diplomele de gradul respectiv.

Medalii şi diplome au primit şi învinşii. Sugestiv a fost gestul organizatorilor competiţiei, care au oferit medalii şi celor doi primari: lui Victor Stână de la Gura Galbenei şi lui Tudor Cazacu de la Carabetovca.

La rândul său, Mircea Cojocari a înmânat lui Maxim Colţa o minge de fotbal cu care joacă selecţionata Republicii Moldova. Fiecare echipă a primit câte două astfel de mingi. Iar un set de mingi performante a fost dăruit Asociaţiei teritoriale de fotbal pentru a fi utilizate în campionatul raionului la această probă sportivă, întrecerile urmând să demareze în curând.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *